Ruski dužnosnik: Kijevu trebaju Krim i Donbas za zapadne vojne baze

Kijev gleda na Krim i Donbas kao na potrošne teritorije na kojima se mogu rasporediti zapadne vojne baze i biološki laboratoriji, rekao je u petak Leonid Slucki, čelnik Liberalno-demokratske stranke Rusije (LDPR) i predsjednik Odbora za međunarodne poslove Državne Dume, komentirajući izjave ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog o namjeri Kijeva da povrati Krim “nevojnim sredstvima”, prenosi Tass.

“Zelenskij je rekao da bi ‘ bio za’ ako bi netko predložio Kijevu kako da vrati Krim Ukrajini ‘nevojnim putem’. Za Kijev su Krim i Donbas samo potrošna područja koja se lako mogu dati Zapadu kako bi ih mogli koristiti za postavljanje vojnih baza ili biolaboratorija za smrtonosne eksperimente. U zamjenu za još kolačića”, napisao je Slutsky na svom Telegram kanalu.

Slucki smatra da je Zelenski svojom izjavom ponovno pokazao da “za sadašnje vlasti u Kijevu mišljenja i želje ljudi ne znače ništa”. “Nacistima ovisnicima o drogama nije važno što je poluotok rodna zemlja Krimljana, koji su davno odabrali ponovno ujedinjenje s Rusijom, koji su slobodno i otvoreno dali svoje glasove za to i postali dio naše zemlje. Upravo poput branitelja ruskog Donbasa, protiv kojih Kijev vodi osmogodišnji rat istrebljenja”, napisao je predsjednik odbora Dume.

Prema Slutskom, Zelenski se “samo pretvara da je pseudo-mirotvorac spreman na pregovore ako ih netko predloži pred njegovim zapadnim gospodarima”. “Nećemo ostaviti svoj narod iza sebe i nećemo se odreći svog! Nikada više Krim neće biti ukrajinski, jer se vratio u svoju rodnu luku – u Rusiju. Zauvijek”, zaključio je Slucki.

Ranije je Zelenski u intervjuu za Financial Times rekao da “ako je netko spreman ponuditi” Ukrajini kako da povrati Krim “nevojnim sredstvima, ja ću biti za”.

 





Komentari

komentar

You may also like