Ruski general: američki vojni brod u Crnom moru može biti uništen za nekoliko minuta! (Video)

Nakon što je glavni tajnik NATO saveza Jens Stoltenberg već ranije priopćio, kako je NATO usvojio odluku o povišenju svoje vojne nazočnosti u Crnom moru, prema kojoj će stalne pomorske snage saveza češće uplovljavati u akvatorij tog mora i tamo intenzivirati vojne vježbe i baviti se prikupljanjem obavještajnih podataka, danas se na tu temu oglasio bivši zapovjednik Obalne vojske ruske Crnomorske flote general-bojnik Vladimir Romanenko.

Ruski general je kazao, kako će, u slučaju izbijanja vojnog sukoba, američki brod u Crnom moru biti uništen raketnim sustavima Crnomorske flote za svega nekoliko minuta. Kazao je, da to izjavljuje odgovorno jer zna kako ti raketni sustavi, koji, k tome, djeluju iz nekoliko smjerova, „ne dozvoljavaju protivniku obavljati njegove operativne i strateške zadaće u Crnom moru“.

Napominjemo kako se o jačanju američkih pomorskih snaga u Crnom moru i nedavnih kritika sa strane Pentagona, o tome, da ruski zrakoplovi lete preblizu američkog ratnog broda, oglasio i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, kazavši, kako se američki brodovi nalaze 10 tisuća kilometara od svoje obale pred ruskim državnim teritorijem, a onda prosvjeduju kada se prema njima pošalju ruski obalni zrakoplovi.

Inače, Obalna vojska Crnomorske flote naoružana je raketnim sustavima „Bastion“ i „Bal“. Geopolitika.News podsjeća, kako je u jesen prošle godine, rusko Ministarstvo obrane dopremilo moćne obalne rakete „Bastion“ u Siriju i razmjestilo ih duž njezine čitave sredozemne obale. To je učinjeno uoči pokretanja ruske Sjeverne flote, na čelu s nosačem zrakoplova Admiral Kuznecov, koja je kasnije pristigla u akvatorij Istočnog Sredozemlja i po prvi put od svog osnutka sudjelovala u stvarnim bojevim operacijama, tada, protiv terorističkih ciljeva u Siriji.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like