Ruski general: sirijska vojska u potpunosti oslobodila regiju Aleppo i ubrzo slijedi potpuno razbijanje „Islamske države“ na tlu Sirije

Sirijska vojska u potpunosti je oslobodila sjevernu sirijsku regiju Aleppo, izjavio je u ponedjeljak, 21. kolovoza, zapovjednik operativne uprave Glavnog stožera ruske vojske, general Sergey Rudskoy.

„U posljednjih mjesec dana u Sirijskoj Arapskoj Republici dogodile su se korjenite promjene. Vladina vojska, uz potporu ruskih zračnih snaga, polučila je velike uspjehe i nanijela težak poraz velikoj grupaciji ISIL-a u središnjem dijelu Sirije. Od terorista je u potpunosti oslobođena regija Aleppo“, izjavio je ruski general, dodavši, kako je oslobođeno 50 naselja i više od 2700 kilometara kvadratnih sirijskog teritorija.

U zoni  grada Akerbata, u istočnom dijelu regije Hama, sirijska vojska uspjela je okružiti veliku grupaciju islamista i grad će uskoro biti oslobođen. Također, sirijska vojska je oslobodila grad Al-Sukhna i bez otpora napreduje prema gradu Deir es-Zouru, oko čije zone se nalazi posljednje uporište „Islamske države“ u Siriji.

„Upravo prema tom gradu slijevaju se posljednji ostatci njihovih snaga. Prema našim informacijama, u tu zonu prebačeni su ISIL-ovi borci iz (iračkog, op. GN.) Mosula i veliki dio najsposobnijih postrojbi ISIL-a iz Rakke, kojom, neovisno o tome, već tri mjeseca ne mogu ovladati tzv. postrojbe Sirijskih demokratskih snaga, podupiranih od strane Sjedinjenih država i njihovih saveznika“, izjavio je general Rudskoy i dodao, kako će se deblokadom Deir es-Zoura završiti razbijanje temeljnih snaga „Islamske države“ u Siriji.

Ukoliko ovoj vijesti pridodamo i onu o prekjučerašnjem otpočinjanju velike ofanzive iračke vojske na sjevero-zapadu zemlje na tamošnja posljednja važnija uporišta „Islamske države“, čini se kako se uistinu bliži konačan završetak obračuna s tom terorističkom organizacijom i njezino uništenje kao strukturirane i centralizirane snage s velikim i kompaktnim teritorijem pod svojim nadzorom, čija će se aktivnost u buduće svoditi isključivo na individualne terorističke akcije njezinih pripadnika ili manjih, međusobno nepovezanih skupina terorista.

 
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like