Ruski lovački zrakoplovi presreli američke strateške bombardere nad Beringovim morem

Ruski lovački zrakoplovi MiG-31 i Su-35 iz sastava protuzračne obrane Istočnog vojnog okruga podignuti su u zrak radi presretanja američkih strateških bombardera B-52H Stratofortress nad Beringovim morem (to more razdvaja američku Aljasku i ruski Daleki istok, preciznije Čukotsku regiju), objavio je u četvrtak, 15. srpnja, Nacionalni nadzorni centar obrane Ruske Federacije, koji je dio tamošnjeg Ministarstva obrane.

Ruski nadzorni sustav nad Beringovim morem otkrio je „tri zračna cilja koja su se približavala državnoj granici Ruske Federacije zbog čega su podignuti spomenuti ruski zrakoplovi s ciljem njihove identifikacije i sprječavanja kršenja državne granice Ruske Federacije.

„Ciljevi su identificirani kao strateški bombarderi B-52H zapovjedništva za globalne udare američkog ratnog zrakoplovstva“ i ruski su ih zrakoplovi prepratili iznad Beringovog mora”, sprječavajući kršenje ruskog zračnog prostora, što je učinjeno „strogo u skladu s međunarodnim pravilima za korištenje zračnog prostora”, priopćio je ruski nadzorni centar čije su navode prenijeli ruski mediji.

 

Komentari

komentar





You may also like