Ruski ministar energetike za njemački medij: „Sjeverni tok 2“ je završen projekt

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak dao je intervju za njemački medij Handelsblatt, koji je objavljen u subotu, 20. lipnja. Tema je, naravno, nezaobilazna kada je riječ o njemačko-ruskim odnosima i s obzirom na funkciju koju Aleksandar Novak obnaša: ruski baltički plinovod „Sjeverni tok 2“, koji dnom mora povezuje obale dviju država.

Prema riječima ruskog ministra, izgradnja plinovoda „Sjeverni tok 2“ s ekonomske i investicijske točke gledišta može se smatrati potpuno završenom. „Projekt je već završen ekonomski i s točke investicija.  Za čisto fizički završetak građevinskih radova koriste se sva moguća tehnička sredstva“, kazao je Novak, i pritom naglasio, kako je Rusija potpuno odlučna završiti projekt „fizički“, ne obraćajući pozornost na američke sankcije. One ne utječu na ruski energetski sektor, rekao je Aleksandar Novak u intervjuu za njemački medij.

„Ranije smo se mi bavili energetskim projektima sa zapadnim tvrtkama, sada to činimo samostalno. I sankcije se više ne tiču samo Rusije“, kazao je Novak.

Jučer se na ovu temu oglasio i njemčki medij Die Welt, kazavši, kako će se plinovod Sjeverni tok 2“ dovršiti neovisno o američkim sankcijama. O tome smo opširnije izvijestili u našoj prethodnoj vijesti.

Komentari

komentar
You may also like