Ruski ministar za izvanredne situacije poginuo tijekom vježbi na Arktiku

Ruski ministar za hitne situacije Evgenij Ziničev umro je tijekom vježbi na Arktiku, objavilo je danas ministarstvo, a prenosi RIA.

Evgenij Ziničev  bio je bivši časnik za blisku zaštitu predsjednika Vladimira Putina. Ziničev je umro spašavajući drugu osobu, priopćilo je njegovo ministarstvo.”Ministar je tragično umro izvršavajući svoju službenu dužnost tijekom vježbi zaštite arktičke zonu od izvanrednih situacija, a pritom spasio život osobi”, navodi se u priopćenju.

Prema web stranici ministarstva, Ziničev je boravio u radnom posjetu sibirskoj regiji Krasnoyarsk. U utorak je otvorio velike vježbe u sedam regija na ruskom Arktiku koje su trebale trajati do srijede. U posljednjem priopćenju objavljenom nekoliko sati prije smrti, ministarstvo je reklo da je 55-godišnjak nadgledao napredak izgradnje nove vatrogasne postaje u Norilsku. Nisu objavljeni daljnji detalji o incidentu.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je predsjednik Putin obaviješten o nesreći. Rusko ministarstvo za hitne slučajeve izjavilo je za AP da je Ziničev pokušavao spasiti istaknutog filmskog redatelja Aleksandra Melnika.

U međuvremenu, prema riječima glavnog urednika RT, Ziničev je bio “na rubu litice sa snimatelje koji je snimao, a nakon toga se koji okliznuo i pao u vodu”. Ziničev je skočio u vodu da ga spasi, ali obojica su poginuli.

Ziničev je postao šef ruskog Ministarstva za izvanredne situacije u svibnju 2018. Njegov prethodnik odstupio je nakon velikog požara u sibirskom trgovačkom centru koji je ubio više od 60 ljudi, što je izazvalo šok diljem zemlje. Danas je dužnost ministra preuzeo Aleksandar Čuprijan koji je do sada obnašao dužnost zamjenika ministra.

Komentari

komentar

You may also like