Ruski mirovnjaci izvukli opkoljene armenske vojnike iz azerbajdžanskog obruča

Internetom je kružio video u kojem je skupina armenskih vojnika povučena iz okruženja azerbejdžanskih snaga u blizini sela Khin Takher i Khtsaberd u regiji Hadrut nepriznate Nagorno-Karabaške Republike. Radi se o istinitom događaju, izvještava danas, 16. prosinca, Ministarstvo obrane Armenije.

Prema informacijama, operacija je izvedena zahvaljujući akcijama ruskih mirovnih snaga u Nagorno Karabahu uz izravno sudjelovanje zapovjednika ruskog mirovnog kontingenta general-pukovnika Rustama Muradova .

Prošlog tjedna azerbejdžanska vojska pokrenula je napade u smjeru dvaju navedenih sela, koja su nakon potpisivanja trilateralne izjave o prekidu rata u Karabahu 9. studenog ostala pod kontrolom armenske strane. Ranije u srijedu, predsjednik N. Karabaha Arayik Harutyunyan priznao je da je nekoliko desetaka armenskih vojnika zarobila azerbejdžanska strana u blizini sela Khtsaberd. Također je postalo poznato da je više od 30 armenskih dragovoljaca, koji su bili okruženi azerbejdžanskim oružanim snagama, uspjelo samostalno izići iz obruča.

Prema armenskim medijima, načelnik Glavnog stožera vojske, general-pukovnik Onik Gasparyan, otišao je u Stepanakert na sastanak sa zapovjednikom ruskih mirovnih snaga u Nagorno Karabahu, generalom Rustamom Muradovom.

 

 

Komentari

komentar

You may also like