Ruski odgovor na Trumpov opoziv

Ruski zamjenik ministra vanjskih poslova Sergey Ryabkov izjavio je u petak, 20. prosinca, kako opoziv predsjednika SAD-a Donalda Trumpa ni na koji način neće utjecati na odnose Moskve i Washingtona (info: RIA).

„Rasprava oko opoziva i s njim povezanih procedura – je unutarnja stvar SAD-a. Mi nemamo nikakav stav oko toga, to nikako ne ocjenjujemo i to nema, niti će imati bilo kakve veze oko našeg posla i satnice, uključno i kontrole nad naoružanjem“, kazao je, danas, drugi čovjek ruske diplomacije.

A kontrole nad naoružanjem jučer se dotakao i ruski predsjednik Vladimir Putin na svojoj redovitoj, velikoj medijskoj konferenciji, koja se tradicionalno održava pred kraj svake godine. Putin je kazao kako je Rusija spremna do kraja ove godine produžiti postojeći sporazum START 3 o strateškim nuklearnim raketama, „potpisati ga i poslati u Washington“, kako bi ga tamo također potpisali. Ali, kazao je Putin dalje, „na sve naše prijedloge još nema nikakvoga odgovora,  a ako ne bude STARTA 3, u svijetu neće biti ničega što će spriječiti utrku u naoružanju“, što je, prema Putinovom mišljenju „loše“.

 

 

Komentari

komentar





You may also like