Ruski predstavnik u EU: proturuska „psihoza“ Zapada

Priča o protjerivanju ruskih diplomata iz Češke i pokušaju uključivanja Europske unije i NATO saveza u ovo nije izolirana epizoda, već je dio trenutačne proturuske psihoze Zapada, izjavio je stalni ruski predstavnik pri EU Vladimir Čižov.

“Ovo čak nije ni histerija, to je stvarno psihoza, potpuni klinički slučaj”, naglasio je Čižov.

Uzroke nedavno pokrenutog međunarodnog skandala od strane Praga kroz optužbe da je Rusija bila organizator eksplozije skladišta oružja u toj zemlji 2014. godine, Čižov je povezao s unutarnjim problemima Zapada. Oni se podudaraju s motivima priče o Salisburyju iz 2018. godine, promovirane u pozadini Brexita i situacije u kojoj se tada našla Velika Britanija, navodi ruski diplomat u Bruxellesu.

Smatra kako se radi o još jednom „pokušaju skretanja pozornosti svojih građana s unutarnjih problema kako u zemljama EU, tako i u drugim zapadnim državama” (info: TASS).

Komentirajući riječi predstavnika odbora za vanjsku politiku EU Petera Stana o interesu EU za dijalog s Rusijom o pitanjima neširenja oružja i razoružanja, Čižov je kazao kako je Moskva spremna za takve konzultacije ali da bi inicijativa o tome trebala doći iz Bruxellesa.

Jer Bruxelles je taj koji je, kazao je dalje Čizov, jednostrano zamrznuo čitav politički dijalog s Ruskom Federacijom.





Istodobno je predsjednik ruske Dume (donji dom parlamenta) Viačeslav Volodin pozvao Zapad da se pobrine za svoje unutarnje stvari i ukazao na neprihvatljivost agresije i uplitanja.

Zapad “nije zadovoljan jednim – da se Rusija razvija“, smatra Volodin. “Sankcije, prijetnje, stalne optužbe. Prolazimo kroz ovo, ali se ne miješamo u vas. Stoga živite po svojim zakonima i ne trebate se miješati u naše poslove”, napisao je Volodin na kanalu Telegram.

 





Komentari

komentar

You may also like