Ruski radari prošlog tjedna registrirali 50 špijunskih zrakoplova i dronova blizu granice

Ruski radari pratili su više od 50 stranih zrakoplova i dronova koji su tijekom proteklog tjedna provodili zračno izviđanje u blizini ruskih državnih granica, izvijestio je danas list Krasnaya Zvezda ruskog ministarstva obrane.

Infografika lista pokazuje da je 47 stranih špijunskih zrakoplova i osam bespilotnih letjelica provelo zračno izviđanje duž državnih granica Rusije u proteklom tjednu. Ruski borbeni zrakoplovi protuzračne obrane dva puta su podignuti tijekom proteklog tjedna kako bi odvratili strane zrakoplove od približavanja ruskoj državnoj granici. Sve letove stranih špijunskih zrakoplova pratile su ruske radarske stanice.

Do novih napetosti dolazi zbog eskalacije sukoba u istočnoj Ukrajini, a zapadni mediji govore o tome da Rusija opet gomila vojsku blizu granice s Ukrajinom. Glasnogovornica Maria Zaharova ove navode je nazvala “kampanjom laži” koja je sliči “napadu panike”. Pojačana špijunska aktivnost Zapada skoro sigurno ima za cilj vidjeti događa li se što novo ili neobično blizu granice Rusije i Ukrajine. Miru blizu istočnih granica Rusije ne doprinosi ni migrantska kriza.

Komentari

komentar

You may also like