Ruski referendum o ustavnim promjenama završio Putinovim trijumfom

Ruska Središnja izborna komisija će u petak, 3. lipnja, objaviti službene, konačne rezultate sveruskog nacionalnog referenduma o ustavnim promjenama, koji je završio jučerašnjega dana, izjavila je predsjednica izborne komisije Ella Pamfilova. Ali neovisno o njenim riječima, već je i sada potpuno jasno kako je referendum dobio visoku potporu od strane ruskih građana izišlih na birališta.

Glasovanje je završeno i više ništa ne može utjecati na njegov rezultat, kazala je Pamfilova. Prema posljednjim objavljenim podacima, izlaznost na referendum  iznosila je 65 %, a za ustavne promjene glasovalo je 77,92%, dok je protiv bilo 21,27% izišlih glasača.

Rezultate referenduma porokomentirao je predsjednik ruske vlade Mikhail Mishustin: „ Jučerašnje glasovanje o izmjenama u Ustavu, koje je potvrdilo potporu javnosti predloženom smjeru razvoja zemlje od strane predsjednika, naravno, postavit će pred vladu nove zadaće oko realizacije svih smjerova razvoja naše zemlje, i jača neposrednu odgovornost svakoga od nas za njemu dodjeljeni dio posla.“

Prema priopćenju svih ključnih ruskih medija, rezultati glasovanja previsili su očekivanja Putinove administracije, i tamo ih već nazivaju „trijumfom“.

 

Komentari

komentar
You may also like