Ruski veleposlanik u SAD-u: Rusija je „kriva“ za sve američke probleme

Danas smo već izvijestili o jučerašnjem izvješću američkog Ministarstva domovinske sigurnosti o terorističkim prijetnjama po SAD. U njemu se, između ostalog, ruski, kineski i iranski mediji optužuju za širenje dezinformacija o koronavirusu, njegovom porijeklu, učinkovitosti cjepiva i td.

Na to je izvješće danas reagirao ruski veleposlanik u SAD-u Anatolij Antonov, kazavši na svom facebook profilu kako Rusija kategorički odbacuje sve izmišljotine o pokušajima utjecaja na stanje unutar Sjedinjenih Država, koje su navedene u spomenutom izvješću američkog ministarstva.

Ruski diplomat je kategorički odbacio sve američke “izmišljotine” o navodnim pokušajima Rusije da utječe na političko stanje u Sjedinjenim Državama.

Podsjetio je i kako je Rusija odlučna u vođenju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Državama na profesionalnoj, pragmatičnoj i obostrano korisnoj osnovi. Kazao je kako neki pojedini američki političari pokušavaju skrenuti pozornost javnosti s unutarnjih problema tražeći “neprijatelja” u vidu Rusije, koja se može kriviti za sve nevolje.

“Zaslužni smo za nastojanje da ‘zabijemo klin’ u američko društvo, vodeći rat dezinformacija i vodeći kampanju protiv američkih cjepiva, suprotstavljajući se naporima administracije u borbi protiv pandemije, pa čak i režimu maski. Svi se problemi zbrajaju i za sve se okrivljuje Rusija”, ironizirao je ruski veleposlanik u Washingtonu, dodavši slijedeće:

“Autori ne pružaju nikakve dokaze,…, već iznose samo nagađanja čija je svrha, očito, održavanje visokog stupnja rusofobije u američkom društvu.”





Komentari

komentar

You may also like