Ruski vojnici ušli u čeličanu Azovstal- ukrajinski zastupnik

Ruske snage ušle su u područje čeličane Azovstal u Mariupolju, rekao je predsjednik klub zastupnika ukrajinske vladajuće stranke David Arahamija u srijedu navečer za RFE.

“Pokušaji osvajanja čeličane nastavljaju se drugi dan. Ruske snage već su na području Azovstala”, tvrdi zastupnik Arahamija. Dodao je da je u srijedu navečer ukrajinska vlada u kontaktu s ukrajinskim braniteljima u tvornici.

Ranije u srijedu gradonačelnik Vadim Bojčenko rekao je na nacionalnoj televiziji da je izgubljen kontakt s ukrajinskim borcima koji su još u čeličani te da je više od 30 djece među onima koji čekaju evakuaciju iz tvornice. Također, Bojčenko je rekao da se vode teške borbe u području čeličane Azovstal gdje se nalaze posljednji branitelji i civili. Prema riječima gradonačelnika Mariupolja Vadima Bojčenka, u čeličani je ostalo više od 200 civila, a u gradu ih je 100 000.

Od početka invazije 24. veljače ruska vojska gađa lučki grad Mariupolj na Azovskom moru nastojeći odsjeći Ukrajinu od Crnog mora i povezati teritorij pod ruskom kontrolom na jugu i istoku.

 

Komentari

komentar
You may also like