Ruski zrakoplovi bombardiraju položaje ISIL-a u Siriji

Prema izvješću Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sjedištem u Londonu, tijekom posljednja 24 sata više od 20 lovaca-bombardera ruskih zračnih snaga i Sirijskog ratnog zrakoplovstva izvršilo je preko 35 udara na položaje džihadista iz terorističke organizacije „Islamskla država“ (IS) u regijama Raqqa, Hama i Homs.

Nije bilo vijesti o broju žrtava među pripadnicima ISIS-a.

Intenzivni zračni napadi podudaraju se s trenutačnim operacijama čišćenja ruskih vojnika i sirijskih vladinih snaga u nekoliko sektora te zone, koja se prostire na tri spomenute regije, napominje SOHR.

Istovremeno, izvori SOHR-a izvješćuju o masovnom raketnom i topničkom granatiranju snaga Bashara al-Assada na položaje militanata proturskih i drugih skupina islamističkih militanata na područjima Al-Fatira, Binin, Safokhin i Fleifel na jugu regije Idlib, kao i dolini Al-Ankawi Al-Gab, sjeverozapadno od administrativnog središta regije Hama.

Podsjećamo: posljednjih tjedana intenzivirali su se iznenadni napadi manjih skupina boraca ISIL-a na vladine snage u pustinjskim dijelovima Sirije. Žrtava je bilo puno i s jedne i sa druge strane. Istodobno sirijska vojska i ruski zrakoplovi vrše sve češće napade i u regiji Idlib, posljednjoj sirijskoj zoni deeskalacije koja nije pod nadzorom vlade u Damasku. Paralelno s tim Moskva i Ankara održavaju kontakte i dogovaraju određene poteze, poput napuštanja pojedinih vojnih baza i objekata na jugu Idliba i zapadno od Aleppa od strane turske vojske i njihovo dislociranje na sjever Idliba, kamo u međuvremenu pristižu i nove turske vojne snage.

 





Sirijska vojska vrši snažne topničke napade na Idlib

 





Komentari

komentar

You may also like