Ruski zrakoplovi izvršili 50 zračnih napada na položaje sve agresivnijeg IS-a u Sirji

Sirijski promatrači za ljudska prava (SOHR) izvijestili su o sinoćnjim uzastopnim napadima tri ruska borbena aviona koji su gađala položaje IS-a u sirijskoj pustinji. Tvrde da su ruski avioni izvršili više od 50 zračnih napad na lokalitetima Jabal al-Ammour i al-Sukhnah u provinciji Homs te u pustinji al-Rassafah u regiji al-Raqqah.

Izvori SOHR-a izvijestili su jučer o porastu broja poginulih vojnika vlade u Damasku podržanih od Rusije. Pet pripadnika frakcije Liwae al-Quds koje podržava Rusija ubijeno je jučer u napadu pripadnika ISIS-a na njihov položaj u Palmiri. Tako je broj ubijenih prorežimskih boraca u posljednja 24 sata porastao na sedam. Naime, dvojica su poginula u borbi s IS-om u pustinji al-Sukhnah.

Napadi IS-a sve su češći zadnjih tjedana. U petak su izvori SOHR-a izvijestili o smrti vojnika režima čije je tijelo pronađeno u pustinji al-Mayadeen u istočnom Deir Ezzoru, gdje su stacionirani borci koje podržava Iran.

SOHR je od 24. ožujka 2019. dokumentirao smrt najmanje 1554 režimskih vojnika i njihovih pomagača, uključujući najmanje dva Rusa, te 153 boraca koji nisu iz Sirije, a podržava ih Iran. Svi su ubijeni u pucnjavama , bombaškim napadima i zasjedama od strane “Islamske države”, zapadno od Eufrata u područjima Deir Ezzor, al-Raqqah, Homs, al-Suwaidaa, Hama i Aleppo. S druge strane, oko 1050 pripadnika IS-a je ubijeno u istom razdoblju. Također, SOHR je u razdoblju od kraja ožujka 2019. do danas dokumentirao ubojstva radnika na plinskim postrojenjima te smrti desetke pastira i drugih civila kao rezultat napada IS-a.

Komentari

komentar





You may also like