Ruski zrakoplovi izvršili napade na ISIL u središnjoj Siriji

Tijekom posljednja 24 sata ruska grupacija vojnih zrakoplova u Siriji izvršila je snažne napade na središnji dio te zemlje nakon novog napada džihadista iz terorističke organizacije Islamska država na položaj sirijske vojske u regiji Badia al-Sham, objavila je u ponedjeljak, 15. prosinca, agencija Al-Masdar.

Ruske zračne snage prošlog su ponedjeljka izvele niz napada u zoni između regija Hama i Homs, kao i na zapadu regije Deir ez-Zor. U tim su napadima, kako se navodi, snage ISIL-a pretrpjele ozbiljne gubitke u ljudstvu.

Podsjećamo: posljednja dva mjeseca ruski i sirijski zrakoplovi povećali su broj naleta, što se podudara s nastojanjima boraca ISIL-a za prodor na prostore regija Hama i Homs iz središnjih pustinjskih dijelova zemlje. Zračni napadi, pod zapovjedništvom ruskih snaga, aktivno se obavljaju u spomenutim regijama, kao i u regiji Raqqa.

Ruski zrakoplovi proteklih su mjeseci također izvršili  i više snažnih napada na radikalne islamističke oružane organizacije duboko u regiji Idlib na sjevero-zapadu Sirije, koje ne poštivaju potpisani rusko-turski sporazum o primirju iz veljače ove godine i ugrožavaju autocestu A-4 koja povezuje Allepo i Latakiju južnim dijelom Idliba. Ta bi strateški važna prometnica, prema navedenom sporazumu, morala biti očišćena od terorista s njezine sjeverne strane u širini od 6 kilometara (južni dio nadzire sirijska vojska), a zajedničke ophodnje moraju vršiti ruski i turski vojnici.

Sukladno pregovorima Moskve i Ankare turski vojnici napuštaju svoje pojedine baze na jugu Idliba i zapadno od grada Aleppa i dislociraju ih na sjever Idliba gdje pristižu dodatne turske snage.

Ruski zrakoplovi bombardiraju položaje ISIL-a u Siriji





 

Komentari

komentar





You may also like