Ruski zrakoplovi nanose velike gubitke ISIL-ovim snagama u središnjoj Siriji

Sirijski opservatorij za ljudska prava – SOHR, nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu, objavila je kako rusko zrakoplovstvo nastavlja s jakim napadima na militante iz  terorističke organizacije Islamska država  u središnjim pustinjskim dijelovima Sirije. 

Radi se o desecima borbenih misija koje se obavljaju svakodnevno, uslijed, kako se navodi, uzaludnih pokušaja sirijske vojske da kopnenim operacijama zaustavi pojačanu aktivnost ISIL-ovih snaga na ogromnom teritoriju sirijske Bijele pustinje.

Tijekom posljednja 72 sata, navodi SOHR, ruske zračne snage izvršile su više od 190 napada na podzemne objekte i vozila militanata, u kojima je ubijeno više od 30 ISIL-ovih boraca i zapovjednika, a uništeno na desetke podzemnih skloništa. Radi se o napadima na istočni dio regije Hama i istočni dio regije Homs na granici s regijom Deir ez-Zour.

SOHR ističe preciznost tih masivnih zračnih napada zbog kojih bi broj žrtava mogao biti i veći.

Podsjećamo: nedavno smo objavili još nepotvrđenu vijest prema kojoj Rusija, navodno, namjerava otvoriti svoju novu bazu u Siriji, nedaleko od središnje pozicioniranog, drevnog grada Palmire. Tamo su smještena i skladišta naoružanja sirijske vojske. Očito se traže načini za još brže vojno reagiranje na terorističke ciljeve, maskirane u zabačenim pustinjskim dijelovima zemlje nakon dobivenih informacija o lokaciji njihovog smještaja. Ruski zrakoplovi u navedene operacije sada uglavnom polijeću iz svoje jedine zrakoplovne baze u toj zemlji Hmeymim, u Latakiji, na sjeverozapadu Sirije.

 





 

Komentari

komentar





You may also like