Rusko-indijske vojne vježbe

Brodovi ruske i indijske mornarice izveli su 28. i 29. srpnja zajedničke pomorske vježbe, uključujući protuavionsko gađanje i zajedničko manevriranje, u Baltičkom moru, koje su se odvijale u sklopu vježbi Indra-2021 između dviju zemalja, izvijestila je 30. srpnja služba za medije indijske mornarice, a vijest prenose indijski i ruski mediji.

“Stelt fregata indijske mornarice Tabar i mali raketni brodovi Ruske Federacije Zeleny Dol i Odintsovo dva su dana izvodili pomorske operacije, uključujući protuzrakoplovnu paljbu, vježbe opskrbe, helikopterske operacije i zajedničko manevriranje” navedeno je u poruci na službenom Twitteru indijskih pomorskih snaga.

Glasnogovornik indijske mornarice Vivek Madhwal naglasio je kako su ove vježbe označile novu fazu u razvoju bilateralne pomorske suradnje.

“Pokrenuta 2003., vježba Indra utjelovljuje dubinu strateškog odnosa između dviju pomorskih sila”, objavila je riječi spomenutog indijskog službenika agencija PTI.

Napomenuo je kako su vježbe izvedene u okviru posjeta indijske fregate Tabar Sankt Peterburgu radi sudjelovanja u obilježavanju Dana ruske mornarice, i da predstavljaju „još jednu prekretnicu u jačanju suradnje dviju flota i jačanju dugogodišnjeg prijateljstva dviju zemalja”.

Prema navodima medija Eadaily, od 1. do 13. kolovoza u ruskoj regiji Volgograd, na poligonu Prudboy ,održat će se rusko-indijska vježba kopnenih snaga “Indra-2021”. Njima će osim vojnika, sudjelovati i tenkovske i topničke postrojbe, izvidničke satnije iz ruskog Južnog vojnog okruga, stacionirane u regiji Volgograd, kao i oko 250 indijskih vojnika. Planirano je korištenje i više od 100 komada različitog naoružanja, uključujući oklopna borbena gusjenična vozila BMP-3, tenkove T-90A, višecjevne raketne sustave “Grad” i td.
Komentari

komentar

You may also like