Rusko Ministarstvo obrane zabrinuto vijestima o prebacivanju terorista na Karabah

O stanju u Nagorno Karabahu danas se oglasilo rusko Ministarstvo obrane, naglašavajući, kako ono, u okviru svoje nadležnosti, aktivno sudjeluje u stabilizaciji stanja u toj – ratom zahvaćenoj regiji, i da je glavni cilj pregovora koje je sa svojim kolegama iz različitih država vodio ruski ministar obrane Sergey Shoygu bio postizanje žurnog prekida vojnih aktivnosti i prijelaz sukobljenih strana u fazu pregovora za normalizaciju stanja u regiji.

Rusko Ministarstvo obrane naglašava, kako ga posebno zabrinjavaju informacije o prebacivanju u regiju sukoba boraca terorističkih organizacija s Bliskog istoka. O tome je, kazano je dalje, Sergey Shoygu upoznao turskog kolegu Hulusija Akara tijekom jučerašnjeg (12.10.) telefonskog razgovora.

Podsjećamo kako tzv. humanitarno primirje tj. sporazum o prekidu vatre u Nagorno Karabahu, dogovoren 10. listopada u Moskvi između ministara vanjskih poslova Armenije i Azerbajdžana uz posredništvo ruskog šefa diplomacije Sergeya Lavrova, u praksi tj. na terenu nije zaživio, u čemu ulogu imaju obje sukobljene strane. Na opasnost od širenja sukoba u regionalnim razmjerima danas je upozorio i Iran.

 

 

Komentari

komentar





You may also like