Rusko MO dalo ukrajinskim borcima u tvornici Azovstal da se predaju do 16 h

Ruske oružane snage nude ukrajinskim, kako ih nazivaju, nacionalističkim militantima i stranim plaćenicima koji su se smjestili u tvornici Azovstal u Mariupolju da se predaju od 14 do 16 sati po moskovskom vremenu. Za to je predviđen poseban algoritam, izjavio je maloprije čelnik ruskog Međuresornog koordinacionog stožera za humanitarne poslove i načelnik Centra za kontrolu nacionalne obrane Ruske Federacije, general bojnik Mihail Mizincev, a prenose ruski državni mediji.

“S obzirom na katastrofalno stanje nastalo u metalurškoj tvornici Azovstal, i vodeći se isključivo humanim načelima, ruske oružane snage još jednom nude militantima nacionalističkih bataljuna i stranim plaćenicima… da zaustave bilo kakva neprijateljstava i polože oružje”, rekao je Mizincev na medijskoj konferenciji.

Pojasnio je da je svima koji su položili oružje zajamčeno očuvanje života.

Kazao je da će se od 13.00 sati po moskovskom vremenu uspostaviti kontinuirana komunikacija između ruske i ukrajinske strane radi međusobne razmjene informacija. Za pola sata bit će objavljen režim tišine kako od ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika, tako i od savezničkih snaga Ruske Federacije i DNR –a, izjavio je.

“Stvarni početak režima tišine s obje strane označit će podizanje zastava: s ruske strane – crvene, s ukrajinske strane – bijele duž cijelog perimetra Azovstala”, precizirao je Mizincev. Ovaj proces će trajati dva sata, od 14.00 do 16.00 sati po moskovskom vremenu.

 





Komentari

komentar

You may also like