Rusko MO: napadamo ukrajinske logističke centre. Oni koji se nisu predali u Mariupolju bit će uništeni

U noći s 5. na 6. travnja rusko operativno-taktičko zrakoplovstvo i raketne snage uništili su 24 vojna objekta u Ukrajini, uključujući pet logističkih skladišta, sustav protuzračne obrane Osa-AKM i 11 područja koncentracije vojne opreme, izvijestio je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general Igor Konašenkov.

Ruski sustavi protuzračne obrane oborili su četiri ukrajinska drona u zračnom prostoru u Berdjansku, Gornjaku, Uvanskom i Černobajevki. Visokoprecizne rakete uništile su pet baza za skladištenje goriva iz kojih su se ukrajinski vojnici opskrbljivali na područjima Harkiva, Nikolajeva i Donbasa.

“Ujutro 6. travnja, visokoprecizne rakete zračnog i zemaljskog baziranja uništile su pet baza za skladištenje goriva i maziva u područjima naselja Radekhov, Kazatin, Prosjanaja, Nikolajev i Novomoskovsk”, kazao je Konašenkov.

Ukupno su tijekom specijalne operacije (kako Rusija službeno naziva svoju vojnu intervenciju u Ukrajini) ruske oružane snage uništile 125 zrakoplova, 93 helikoptera, 407 dronova, 227 protuzračnih raketnih sustava, 1981 tenk i druga borbena oklopna vozila, 215 višecijevnih raketnih bacača, 854 komada topništva i minobacača, kazao je Konašenkov.

Prethodno je rusko MO izvijestilo da Kijev odbija povući preostale vojnike iz Mariupolja prema jučerašnjoj shemi tog ruskog ministarstva o njihovoj predaji, i da će zbog toga „grad od nacionalista osloboditi ruske i snage Narodne Republike Donjeck“.

Podsjećamo da se jučer ujutro u Mariupolju predala velika grupa ukrajinskih marinaca – njih oko 260, upravo prema spomenutoj shemi predaje i uspostavljenih koridora za izvlačenje (vidi poveznicu ovdje). Prema ruskim vojnim izvorima, preostale ukrajinske snage iz postrojbe „Azov“ i teritorijalne obrane sada se nalaze još samo u industrijskoj zoni grada i u luci.





 

Komentari

komentar





You may also like