Rusko MO: raketni napadi u predgrađu Nikolajeva, ukrajinske luke na Crnom moru

Ruska vojska nastavlja uništavati rafinerije i skladišta goriva koja opskrbljuju ukrajinsku vojsku i to je, sada je već vidljivo, uz uništavanje vojne infrastrukture – temeljni način djelovanja ruske vojske u tzv. drugoj fazi njihove vojne operacije. Možemo ga smatrati i pripremom za ključnu bitku koja će se održati na istoku zemlje, prije svega u Donbasu, gdje se sada gomilaju glavnine snaga obiju strana i koja bi mogla odrediti konačnog pobjednika rata.

Visokoprecizne rakete uništile su velika skladišta goriva u Konstantinovki, Nikolajevskoj regiji, Slavuti, Rivnenskoj regiji i Ternopilu, navodi jutros rusko Ministarstvo obrane.

“Iz tih objekata gorivom su opskrbljivane grupe ukrajinske vojske u smjeru Nikolaev ((Mikolajiv( i Donjeck”, kazao je glasnogovornik ruskog MO Igor Konašenkov.

Osim toga, kazao je, u napadu na zrakoplovno uzletište Balovnoye u predgrađu Nikolajeva (lučki grad na Crnom moru, zapadno od poluotoka Krim) uništeno je parkiralište zrakoplova i skladište goriva, a tom su prilikom uništena tri helikoptera.

Dodao je da je tijekom protekle noći ruska avijacija pogodila 14 vojnih ciljeva u Ukrajini: dva zapovjedna mjesta, dva lansera protuzračnih raketnih sustava Buk-M1 , jednu topničku bateriju, dva skladišta raketnog i topničkog oružja i streljiva, tri skladišta goriva. , šest uporišta i parkirališta vojne opreme.

Podsjećamo da su jučer Rusi udarima krstarećih raketa uništili rafineriju nafte i tri skladišta goriva u regiji Odesa, iz kojih se ono prevozilo u smjeru Nikolajeva i o čemu su objavljene video snimke.

 





Komentari

komentar

You may also like