Rusko MO: ruska vojska srušila ukrajinski transportni zrakoplov s velikom količinom oružja isporučenog od Zapada

Ruska protuzračna obrana srušila je ukrajinski vojni transportni zrakoplov natovaren velikom količinom zapadne vojne opreme u blizini Odese, izjavio je večeras glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general Igor Konašenkov, a prenosi RIA Novosti.

“Ruski sustavi protuzračne obrane u regiji Odesa oborili su ukrajinski vojni transportni zrakoplov u zraku, koji je prevozio veliku količinu oružja koje su Ukrajini isporučile zapadne zemlje”, kazao je Konašenkov.

Potvrde ili negacije ove vijesti od strane ukrajinskih nadležnih institucija još uvijek nema.

Istodobno, Konašenkov je kazao kako je čitavo urbano područje Mariupolja (ukrajinskog lučkog grada na Azovskom moru) očišćeno od, kako je kazao, „militanata nacističke formacije Azov, stranih plaćenika i ukrajinskih vojnika“. „Ostaci (te) ukrajinske skupine trenutačno su potpuno blokirani na prostoru metalurške tvornice Azovstal”, kazao je Konašenkov, dodavši kako im je jedina šansa za spašavanje života da dragovoljno polože oružje i predaju se. Napomenuo je da „ukupan broj ukrajinskih vojnika, nacista i stranih plaćenika koji su se sklonili u Azovstal ne prelazi 2,5 tisuće ljudi“.

Komentari

komentar





You may also like