Rusko MVP: SAD su donijele odluku o vojnoj intervenciji u Venezueli

Washington već aktivno razrađuje scenarij vojne intervencije u Venezueli, izjavila je maloprije glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova na medijskoj konferenciji održanoj u Moskvi.

Odluku o tome SAD su već donijele, kazala je Zaharova, dodavši, kako na to ukazuju aktivnosti američke vojne delegacije koja je posljednjih dana doslovno „preplavila“ regiju Latinske Amerike. „Provodi se detaljna razrada pitanja svestrane, između ostalog i logistički podržane vojne varijante smjene vlasti u Venezueli“, izjavila je glasnogovornica ruskog MVP, a njezine riječi prenijela je televizija RT.

Marija Zaharova također je kazala kako su se pojavile informacije o posjetu američke visoke vojne delegacije kolumbijskom gradu Cucuta, smještenom na kolumbijsko-venezuelanskoj granici. Na venezuelanskoj strani tog dijela granice smještena je zračna luka Santo Domingo, s jednom od najdužih uzletno-slijetnih staza u toj zemlji, na koju mogu sletjeti zrakoplovi bilo koje vrste i veličine. „… Washington je odluku o primjeni sile donio. Sve ostalo su samo operacije prikrivanja“, izjavila je Zaharova.

 

 

Komentari

komentar
0 komentara

You may also like