Rusko MVP: sankcije protiv Rusije uvedene su zauvijek

Uvijek su postojale sankcije protiv Rusije i ostat će zauvijek, izjavio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Pankin na saslušanju u ruskoj Državnoj dumi.

“Režim sankcija uvijek je bio i ostat će zauvijek. Budimo realni. Sankcije su već ugrađene u mnoge zakonodavne i regulatorne akte američkih i drugih država, bit će ih nemoguće vratiti (ukinuti)”, rekao je Pankin na parlamentarnim saslušanjima u Državnoj Dumi.

Prema njegovim riječima, cilj zapadnih sankcija je želja da se oslabi jedinstvo ruskog naroda i marginalizira zemlja na međunarodnoj sceni. Napomenuo je da su sve sankcije nelegitimne i stvaraju ozračje zatrovanosti odnosa.

Aleksandar Pankin kazao je i kako Rusija pripremila set mjera odmazde u slučaju novih proturuskih sankcija, prenosi Russia 24.

“Naravno, postoji popis dodatnih mjera, koji se drži ispod površine i koji će se koristiti u onim trenucima i u onim uvjetima kada se to smatra potrebnim”, kazao je.

U sklopu novih zapadnih sankcija moguće je ograničiti pristup Rusije međunarodnim sustavima plaćanja. Rusija mora biti spremna na oštre zapadne sankcije, koje u osnovi znače rat, izjavio je predsjednik ruske državne korporacije Rostec Sergej Čemezov.





Komentari

komentar

You may also like