Rusko zrakoplovstvo izvršilo snažne napade u Idlibu

Intenziviraju se ruski zračni napadi na sirijsku sjevero-zapadnu regiju Idlib, čiji najveći dio nije pod nadzorom vlade u Damasku. Nakon što je ruska vojska 15. rujna protiv pojedinih terorističkih uporišta uporabila taktičke rakete Iskander, a zrakoplovima u više serija bombardirala njihove položaje na sjeveru Idliba, u zoni grada Maaret-Misrina, napadi zrakoplovima ponovljeni su i jučer.

Prema navodima sirijskih oporbenih izvora, ruski zrakoplovi izvršili su bombardiranje po zonama pod nadzorom „pobunjenika“. Radi se o najjačim napadima još od sklapanja rusko-turskog sporazuma o završetku glavnih vojnih aktivnosti u Idlibu prije pola godine, navodi Reuters. Rusko zrakoplovstvo napalo je zapadne dijelove Idliba, a prema navodima svjedoka, djelovalo je i topništvo sirijske vojske u brdovitoj zoni Jabel al-Zawia na jugu Idliba

„Tih 30 naleta predstavlja najveći napad od trenutka sklapanja sporazuma o prekidu vatre“, izjavio je za Reuters jedan od simpatizera sirijske oporbe. Također se navodi kako su neidentificirane bespilotne letjelice (dronovi) izvršili napade na položaje pobunjenika u nizini Saleh al-Hab, zapadno od regije Hama.

Prema pisanju medija Al-Masdar News, rusko je zrakoplovstvo napalo položaje organizacije Huras al-Din, povezane s terorističkom organizacijom Al-Qaida u brdskoj zoni Idliba.

Komentari

komentar
You may also like