Rusko zrakoplovstvo tvrdi da je noćas uništilo 23 oklopna vozila, 5 skladišta i 200 “nacionalista”

Zrakoplovi ruskih zračnih snaga pogodili su pet ukrajinskih skladišta streljiva, eliminirajući više od 200 “nacionalista”, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov, a prenosi TASS.

“Tijekom dana, operativno-taktički zrakoplovi ruskih zračno-svemirskih snaga pogodili su dva zapovjedna mjesta, devet uporišta, kao i pet skladišta streljiva i goriva”, rekao je glasnogovornik i dodao: “Eliminirano je više od 200 nacionalista i 23 komada oklopnih vozila”.

Konašenkov je rekao da su raketne i topničke trupe pogodile 319 područja gomilanja neprijateljskog ljudstva i vojne opreme, 12 zapovjednih mjesta i dva skladišta raketnog/topničkog oružja i streljiva. 

“Sveukupno, od početka specijalne vojne operacije eliminirani su sljedeći ciljevi: 2678 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila i 2503 specijalna vojna motorna vozila”, rekao je glasnogovornik. Konašenkov je dodao da su od početka sukoba uništili 143 zrakoplova, 112 helikoptera, 660 bespilotnih letjelica, 279 raketnih sustava zemlja-zrak, 308 višestrukih raketnih sustava, 1196 topova i minobacača. Ruske snage protuzračne obrane jučer su oborile ukrajinski jurišni zrakoplov Su-25 u Hersonskoj oblasti, kao i 12 raketa višestrukog raketnog sustava Smerč u Narodnoj Republici Donjeck (DPR), rekao je Konašenkov.

“Ruski sustavi protuzračne obrane oborili su Su-25 ukrajinskog ratnog zrakoplovstva u blizini mjesta Červoni Jar u Hersonskoj regiji”, rekao je glasnogovornik. Prema riječima Konašenkova, dvije ukrajinske bespilotne letjelice su uništene iznad Vladimirovke, a “12 raketa višestrukih lansirnih sustava Smerč presretnuto je u blizini Kamenke u Narodnoj Republici Donjeck. Precizne rakete lansirane iz zraka nanijele su udare na 17 ukrajinskih vojnih ciljeva tijekom dana”, rekao je Konašenkov. Također, uništeno je zapovjedno mjesto i skladište s raketnim i topničkim oružjem u blizini Pokrovskog u Dnjepropetrovskoj oblasti, dodao je.

Komentari

komentar





You may also like