Rusko zrakoplovstvo u Siriji, u samo jednom napadu uništilo 200 militanata

Rusko Ministarstvo obrane objavilo je sinoć kako je u jučerašnjim ruskim zračnim napadima na terorističke ciljeve u Siriji, sjeveroistočno od grada Palmire (Tadmor, arap.) u regiji Homs, ubijeno 200 militanata.

“Nakon potvrde podataka o položaju terorističkih objekata kroz nekoliko kanala, zrakoplovi ruskih zračnih snaga pokrenuli su napade”, navodi se u priopćenju ruskog MO.

Prema Ministarstvu obrane Ruske Federacije, uništena su dva skloništa, 24 vozila s ugrađenim strojnicama velikog kalibra i likvidirano do 200 militanata terorističke organizacije “Islamska država”.

Sudeći prema snazi ​​eksplozija koje su zabilježene nakon zračnog napada, prema procjenama vojnih stručnjaka, aktiviralo se oko 500 kg eksploziva u blizini Palmire.

Podsjećamo: sirijska vojska provodi veliku operaciju usmjerenu na uspostavu potpune sigurnosti na područjima prometnih komunikacija između regija Homs, Deir ez-Zour, Raqqa i Hama kako bi suzbila bilo kakvu aktivnost militanata ISIS-a. Sirijska vojska koncentrirala je prošlog tjedna velike snage na sjeveru regije Raqqa, odakle je planirano izvođenje prvih kopnenih operacija čišćenja teritorija od ostataka ISIS-a. Navedeno je da se sirijska vojska, uz potporu ruske zrakoplovne grupacije smještene u toj zemlji, priprema za konačno slamanje ISIS-a u sjevernim i istočnim sirijskim regijama.

 





 

Komentari

komentar





You may also like