Rusko zrakoplovstvo uništilo kolonu ISIL-ovih vozila u regiji Deir ez-Zour (Video)

Ruske zračne snage stacionirane u Siriji uništile su kolonu vozila s borcima i topničkim oruđem, uključno i tenkovima „Islamske države“, koja se iz regije Rakka povlačila  prema gradu Deir ez-Zouru. O tom napadu je rusko Ministarstvo obrane objavilo video snimku koju možete pogledati ispod teksta.

Tijekom napada uništeno je više od 20 vozila s oruđem velikog kalibra i oklopnom tehnikom, uključno i tenkovima, kaže se u službenom priopćenju. Džihadisti su željeli koncentrirati svoje snage u istočnoj sirijskoj  regiji Deir ez-Zour, budući da sirijska vojska zajedno s ruskim zračnim snagama napada ISIL-ovce na jugu regije Rakka i od strane zapada, iz smjera regije Homs.

Rusko Ministarstvo obrane tvrdi kako će razbijanje „IS“ u regiji Deir ez-Zour biti strateški poraz te međunarodne terorističke organizacije na sirijskom teritoriju. Oslobođenje istoimenog grada – regionalnog administrativnog središta, bit će prijelomnica u borbi protiv terorista, izjavio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

Podsjećamo, Deir ez-Zour i njegova zračna luka, smještena dva kilometra od grada, od 2014. godine nalaze se u potpunom okruženju džihadističkih snaga, a otpor im već tri godine pruža samo jedan garnizon sirijske vojske, kojemu, kao i tamošnjim civilima, pomoć stiže u vrlo teškim uvjetima, isključivo zračnim putom, većinom posredstvom ruskih helikoptera ili transportnih zrakoplova.

 





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like