SAD: Bidenov rejting u novoj anketi pao na 43%

Rejting američkog predsjednika Joea Bidena iznosi samo 43 posto u novoj anketi objavljenoj u ponedjeljak, a nalazi se na gotovo rekordno niskim razinama, izvještava Anadolu Agency.

To je manje u odnosu na oko 47% registriranih birača koji su pozitivno ocijenili predsjednikov rad u travanjskoj anketi NewsNation/Decision Desk HQ. Više od 57 posto birača reklo je da ne odobrava način na koji je Biden vodio svoje predsjedništvo, sada već drugu godinu. Nekih 40% reklo je da su “vrlo nezdaovoljni” predsjednikovim radom. Anketa je posljednja sumorna naznaka za Bidena i demokrate koji idu na međuizbore u studenom kada će, uz svih 435 mjesta u Zastupničkom domu, na raspolaganju biti i jedna trećina Senata. Prošlog tjedna, anketa AP-NORC-a pokazala je da je Bidenovo odobravanje rada palo na 39%, uglavnom potaknuto ekonomskim nezadovoljstvom.

Republikanci se nadaju da će se uhvatiti u koštac s tim pitanjem za šest mjeseci kada budu nastojali preuzeti kontrolu nad Domom i, potencijalno, Senatom. Inflacija je i dalje glavna briga registriranih birača, a 64,6% ispitanika slaže se s tom tvrdnjom, prema The NewsNation/Decision Desk HQ. To je skok od preko 12% u odnosu na travanj. Ovaj mjesec slijede kriminal s 14,7%, COVID-19 s 14,3% i nezaposlenost sa 6,4%. Anketa je provedena od 19. do 20. svibnja i pokazala je da se Biden najviše bori među registriranim biračima u dobi od 55 i više godina, od kojih 47% izrazito nije odobravalo Bidenovo postupanje na predsjedničkom mjestu.

Komentari

komentar

You may also like