SAD i 4 zemlje saveznice razgovarale „o ruskoj destabilizaciji Ukrajine“

Predstavnici Sjedinjenih Država, Kanade, Velike Britanije, Litve i Poljske razgovarali su o “rastu ruske vojne aktivnosti” blizu granica Ukrajine. To je 7. travnja priopćilo Pentagonov ured za medije.

„Danas je v.d. zamjenica ministra obrane za politiku Amanda Dory sudjelovala na virtualnom sastanku NATO-ovih kolega iz Kanade, Litve, Poljske i Ujedinjenog Kraljevstva, ključnih doprinositelja ukrajinskoj sigurnosnoj pomoći. Domaćin sastanka bio je državni tajnik Velike Britanije Ben Wallace“, navedeno je u priopćenju.

Čelnici su potvrdili svoju nepokolebljivu potporu ukrajinskom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i euroatlantskim težnjama i razgovarali o zabrinutosti zbog povećanja ruske vojne aktivnosti u regiji. Ruske destabilizacijske akcije potkopavaju deeskalaciju napetosti postignutu sporazumom uz posredovanje OESS-a 27. srpnja 2020., navedeno je dalje.

Čelnici su ponovili svoju predanost pružanju obuke i potpore za izgradnju kapaciteta ukrajinskih snaga za očuvanje teritorijalne cjelovitosti zemlje i nastavak napretka prema NATO-ovoj interoperabilnosti, zaključeno je u priopćenju medijskog ureda Pentagona.

O krajnje zaoštrenom stanju u Ukrajini u kontekstu predstojećih vježbi NATO saveza, isporuka oružja, kao i gomilanja ruskih snaga uz granicu te zemlje, opširnije smo izvijestili u našoj analizi prije dva dana, koju možete pročitati na poveznici ispod teksta.
Dramatično stanje u Ukrajini: Moskva upozorila Washington

 

Komentari

komentar

You may also like