SAD i Irak dogovaraju raspored povlačenja američkih vojnika

Sjedinjene Države nastavljaju smanjivati svoju vojnu nazočnost na prostorima Bliskog istoka. Čini se kako nakon Afganistana i povlačenja američke vojske iz te srednjoazijske zemlje, koje je gotovo u potpunosti završeno, slijedi i ono iz Iraka. O tome svjedoči i iduća vijest:

Irački ministar vanjskih poslova Fuad Hussein izjavio je kako će se Irak i Sjedinjene Države dogovoriti o rasporedu povlačenja američkih snaga iz te zemlje u predstojećim razgovorima, objavila je u četvrtak, 22. srpnja, kurdska novinska agencija Rudaw.

Šef iračke diplomacije kazao je kako će se utvrditi raspored povlačenja snaga … povlačenje američkih borbenih postrojbi i put njihovog povratka.

Irački premijer Mustafa al-Kazimi u ponedjeljak, 26. srpnja, trebao bi stići u Washington, gdje će se sastati s američkim predsjednikom Joe Bidenom, a sastanku će nazočiti i predstavnici Iračkog Kurdistana, regije sa širokim stupnjem autonomije, smještene na sjeveru Iraka i u kojoj se nalazi glavnina američkih snaga.

Prema dostupnim informacijama, u Iraku se trenutačno nalazi oko 2.500 američkih vojnika koji sudjeluju u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država i obuci iračkih vojnika.

Komentari

komentar





You may also like