SAD i Velika Britanija žele potpisati trgovinski sporazum do srpnja 2020.g.

Foto: preuzeto s portala gg2.net

Britanski medij The Sun, pozivajući se na visokog službenika britanske vlade, objavio je kako su se britanski premijer Boris Johnson i američki predsjednik Donald Trump dogovorili do srpnja 2020. godine sklopiti trgovinski sporazum između dviju zemalja. Navodi se, kako bi o toj odluci dvojica državnika mogli javno priopćiti tijekom susreta u okviru zasjedanja Glavne skupštine UN-a u New Yorku krajem ovoga mjeseca.

Izvor ove vijesti navodi kako u obje strane postoji politička volja za sklapanje trgovinskog sporazuma do naznačenog vremena, kao i to, da one znaju kako je to nužno učiniti upravo do tada jer poslije toga u SAD-u počinje izborni proces.

Podsjećamo: Veliku Britaniju i dalje „trese groznica“ zvana Brexit, konačnog sporazuma s Bruxellesom o tome nema, a napetost s obje strane Kanala raste kako se približava rok izlaska Velike Britanije iz EU – 31. listopada ove godine. Kaotično stanje u Londonu oko toga pitanja ogleda se u činjenici da se britanski parlament protivi potpisanom sporazumu s EU (potpisanom dok je na čelu vlade bila premijerka Theresa May), dok se, s druge strane, kategorički protivi izlasku zemlje iz EU bez sporazuma.

 

Komentari

komentar





You may also like