SAD ljute na Irak zbog američkih tenkova koje Bagdad predaje šijtskim postrojbama

Sjedinjene Države obustavile su tehničko servisiranje tenkova Abrams koje posjeduje iračka vojska nakon što je utvrđeno da je najmanje jedan tenk predan u ruke moćne iračke šijtske organizacije „Snage narodne mobilizacije“ (Hashd al-Shaabi“). Prema informacijama MEE (Middle East Eye), američki vojni stručnjaci, koji se bave tehničkim servisiranjem iračkih tenkova, u vrijeme Božićnih praznika otišli su u SAD ali se do sada nisu vratili u Irak.

Američka tvrtka General Dynamics obustavila je suradnju s iračkim partnerima zbog njihovog kršenja ugovornih obveza, da će tenkove Abrams koristiti isključivo službena iračka vojska.

Podsjećamo: jučer se u ruskim medijima pojavila vijest o isporuci 73 modernizirana ruska tenka T-90 iračkoj vojsci, a njihov ukrcaj na brod snimljen je i na video, što je objavila i Geopolitika.news .

Ovoj vijesti možemo pridodati i onu sličnu – prošlogodišnju, prema kojoj je Iran sve tenkove T-90, koje je dobio od Rusije, odmah prebacio na sirijske bojišnice, postrojbama koje ratuju na strani predsjednika Bashara Assada.

Tenk T-55 i dalje u igri





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like