SAD: Mueller može objaviti rezultate istrage o „ruskom dosjeu“ u veljači

Svega nekoliko dana nakon što je ulaganje žalbe bivšeg Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna odgođeno najmanje do ožujka, postalo je jasno kako Robert Mueller, specijalni istražitelj oko „umješanosti Rusije u američke izbore“, konačno o tome namjerava objaviti izvješće o svojoj „povijesnoj istrazi“ i to krajem veljače iduće godine, objavio je američki NBC News.

Pri tom izvori tog medija ne mogu reći, je li Mueller uspio pronaći odgovor na glavno pitanje: je li se Trump ili netko iz njegovog tima dogovarao s ruskim tajnim službama o pomoći za sudjelovanje na izborima.

Donald Trump je već ranije izjavio kako njegov odvjetnički tim priprema odgovor na Muellerovo izvješće, ali je za sada nepoznato kada će on biti gotov.

Kako tvrdi medij Zerohedge, sve ovo ne znači da će Mueller opet uspjeti dostaviti svoje izvješće na vrijeme. Naime, već se ranije pretpostavljalo kako će ono biti gotovo odmah nakon održanih predizbora početkom studenog ove godine, međutim, istraga, koja se nastavlja već više od 18 mjeseci, potpuno se otegnula.

Osim toga, ovoj vijesti možemo pridodati i činjenicu kako sama istraga američkog Ministarstva pravosuđa nije jeftina. Prema ranijim izvješćima tog Ministarstva, od listopada 2017.g. do ožujka 2018.g. na nju je utrošeno čak 4,5 milijardi dolara.

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like