SAD neće prihvatiti rezultate testiranja ruskog cjepiva protiv Covida-19

Mark Meadows, šef osoblja Bijele kuće, izjavio je danas u intervjuu za medij Politico, kako SAD neće prihvatiti rezultate testiranja ruskog cjepiva protiv koronavirusa Covid-19.

„Ruska testiranja… ja ne bih uzeo to cjepivo“, kazao je Meadows, dodavši, kako u SAD-u namjeravaju slijediti svoje standarde po pitanju kvalitete medicinskih preparata, a „ne zaobilaziti pravila“.

Podsjećamo: Rusija je nedavno prva u svijetu službeno registrirala cjepivo protiv Covida-19 i na jesen ga namjerava primjenjivati na svom stanovništvu. Nedavno su SAD na svoj sankcijski spisak stavile pet ruskih znanstvenih instituta (navedeno na sajtu američkog Ministarstva trgovine), među kojima je i onaj unutar ruskog Ministarstva obrane, koji je također sudjelovao u pronalasku spomenutog cjepiva. Pojedini ruski političari tvrde kako SAD neprijateljski djeluju prema ruskom medicinskom uspjehu, pa tako, danas, senator Oleg Morozov navodi kako „SAD vode rat u dva smjera protiv ruskog cjepiva: po pitanju prestiža američke znanosti, koja je još jednom od nas izgubila i sada se pokriva sankcijama, i drugo –  čista računica, zatvoriti zapadno tržište za naše cjepivo“.

Oko koronavirusa Covid-19 očito nas čekaju još mnoga iznenađenja i političko-znanstvena prepucavanja. Ulozi su očito veliki.

 

 





Komentari

komentar

You may also like