SAD nude 7 milijuna dolara za informacije o čelniku Hezbolaha

Iz Washingtona su danas objavili nagradu u iznosu do 7 milijuna dolara za svaku informaciju o šefu vanjskog ureda Hezbolaha odgovornom za terorističke operacije u svijetu.

“Smatra se da je Talal Hamiyah čelnik Ureda za vanjsku sigurnost libanonskog Hezbolaha, što ga čini odgovornim za ćelijske operacije organizacije diljem svijeta. Pošaljite svoje podatke putem Telegrama, Signala ili WhatsAppa na donji broj, možda ispunjavate uvjete za nagradu”, piše u objavi ureda “Nagrade za pravdu” Državnog tajništva.

Program “Nagrade za pravdu” (RFJ) je program nagrada za borbu protiv terorizma i dio je sigurnosne službe američkog Državnog tajništva. Održavaju praksu ponude novčanih nagrada za informacije koje sprječavaju ili rješavaju djela međunarodnog terorizma protiv američkih građana ili imovine u cijelom svijetu.

Prošlog listopada, RFJ je najavila nagradu u iznosu do 10 milijuna dolara za sve informacije koje bi pomogle spriječiti financiranja Hezbolaha od strane Irana. SAD su označile Hezbolah  kao terorističku skupinu i sankcionirale su nekoliko visoko pozicioniranih članova.

Komentari

komentar
You may also like