SAD objavio dugo iščekivano izvješće o NLO

SAD su konačno javno objavile dokument u kojem su analizirali susrete američke vojske s neidentificiranim letećim objektima (NLO). Analiza je štura i proteže se na 9 stranica, a širi dokument će ipak biti pod oznakom tajnosti i dostupan Kongresu.

Osim što je dokument kratak, on otvara više pitanja, nego što nudi odgovora. Zaljubljenici u teme NLO-a očekivali su godinama ovaj dokument i vjerovali da će američka vlada konačno potvrditi ono što, po njima, dugo taji: posjete izvanzemaljaca Zemlji.

Dokument niti potvrđuje niti negira postojanje izvanzemaljaca. Od 144 analizirana NLO-a, njih 143 i dalje nisu objašnjena ovom analizom. Samo jedan jest definitivno prepoznat i riječ je o poluispuhanom meteorološkom balonu. Riječ je o susretima između 2004. i 2021.

Viđene objekte su istraživači svrstali u pet kategorija: smeće koje leti zrakom, prirodni atmosferski fenomeni, američki eksperimentalni programi, strani sustavi od vjerojatno drugih zemalja te kategoriju “ostalo”.

Istraživači su zaključili sa sigurnošću da je riječ o fizičkim objektima jer je 80 susreta zabilježeno s više od jednog mehanizma (senzori, radari, više svjedoka…).

Zaključeno je kako NLO ugrožavaju zračni promet, ali predstavljaju i “potencijalnu sigurnosnu prijetnju” nacionalnim interesima. Od 144 objekta, njih 18 se kretalo na neobične načine i brzinom koja se ne može objasniti poznatom tehnologijom.





SAD je priznao mogućnost pogreške tehnologije ili manjkavost ljudskog opažanja i najavio da su potrebne daljnje i dublje analize. Tvrde da su se ovi susreti intenzivirali od 2018.

Sve u svemu, američka vlada je objavila da zbilja ne zna što nam leti po nebu.

Komentari

komentar





You may also like