SAD ogorčene napadom na njihovu bazu u Iraku

Američki državni tajnik Anthony Blinken izrazio je bijes zbog raketnog napada na američku bazu na sjeveru Iraka, u kojem je jedna osoba ubijena, a nekoliko drugih ozlijeđeno, izvijestila je u utorak, 16. veljače, televizija Al-Arabiya.

U 21:30 sati po lokalnom vremenu nekoliko raketa pogodilo je Erbil, administrativno središte autonomne iračke regije Irački Kurdistan, i njegovu okolicu. Jedan civilni dobavljač je ubijen, a šest osoba, uključujući i američkog vojnika, ozlijeđeno (vidi poveznicu ispod teksta).

“Ogorčeni smo raketnim napadima na irački Kurdistan. Prema prvim izvješćima, u napadu je usmrćen jedan civilni dobavljač, a ozlijeđeno je nekoliko članova (američke) koalicije, uključujući jednog američkog vojnika i nekoliko civilnih stručnjaka”, izjavio je američki državni tajnik.

“Kontaktirao sam regionalnog premijera Kurdistana Masroura Barzanija kako bismo razgovarali o incidentu i uvjerili nas u našu potporu svim naporima da se istraže i kazneno gone odgovorni”, kazao je Blinken.

Prema Reutersu, najmanje tri rakete pale su u blizini međunarodne zračne luke Erbil. Na mjestu događaja začulo se nekoliko snažnih eksplozija, a požar je izbio u blizini zračne luke.

Napadi na zračnu luku Erbil rijetki su, a projektili su pogodili to područje prvi put nakon pet mjeseci, izjavljuje Al Arabiya.





Organizacije Saraya Awliya al-Dam preuzela je odgovornost za napad, za koji je rekla da je usmjeren na “američku okupaciju” Iraka.

Američke trupe imaju vojnu bazu u blizini civilne zračne luke Erbil.

Raketni napad na američku bazu u Iraku: jedan mrtav, petero ranjenih





 

Komentari

komentar

You may also like