SAD planiraju isporučiti oružje Ukrajini i pogoršati stanje u Donbasu- ruski veleposlanik

Bilo kakve ambicije da Kijev postane član NATO-a neprihvatljive su za Moskvu, a američke najave za isporuku oružja Kijevu samo će pogoršati situaciju na jugoistoku Ukrajine, rekao je novinarima ruski veleposlanik u Washingtonu Anatolij Antonov, upitan da komentira novu američko-ukrajinsku povelju o Strateškom partnerstvo, prenosi TASS.

“Neprihvatljive su bilo kakve ambicije da Kijev postane član NATO-a. Planovi isporuke oružja kijevskom režimu samo će pogoršati situaciju na jugoistoku Ukrajine. Po našem mišljenju, izgubljena je još jedna prilika da Kijev zaustavi rat”, rekao je izaslanik, navodi se na Facebook stranici veleposlanstva.

“Želio bih naglasiti da samo potpuna provedba Protokola iz Minska, koja podrazumijeva, između ostalog, poseban status narodnih republika može smiriti stvari na jugoistoku Ukrajine i pomoći revitalizaciji regionalne i globalne sigurnosti”, dodao je Antonov. Američko-ukrajinsku povelju o strateškom partnerstvu potpisali su američki državni tajnik Antony Blinken i ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitrij Kuleba 10. studenog. Blinken je kasnije na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da će administracija Washingtona nastaviti raditi na pružanju sigurnosne pomoći Ukrajini, uključujući i isporuku oružja.

Komentari

komentar

You may also like