SAD pokrenule najveće pomorske vježbe u zadnjih 40 godina

Američka mornarica pokrenula je u utorak, 3. kolovoza, golemu pomorsku vojnu vježbu – najveću u posljednjih 40 godina. U njoj će sudjelovati 36 brodova, nosači zrakoplova, podmornice i Marinski korpus, a održavat će se u 17 vremenskih zona. Svrha je pokazati visoku razinu borbene spremnosti u svim dijelovima svjetskih oceana, uključno Crno, Sredozemno, Južnokinesko i Istočnokinesko more, objavilo je zapovjedništvo američke Šeste flote.

“Vježbe velikih razmjera LSE 2021. pokazat će našim suparnicima da američka vojska održava visoku razinu borbene spremnosti kroz, a ne unatoč tome, prisutnost u različitim dijelovima svijeta”, objavljeno je u priopćenju.

U vježbama u 17 vremenskih zona bit će uključeno pet mornaričkih flota i tri ekspedicijske postrojbe Mornaričkog korpusa Sjedinjenih Država. Vježbe će trajati dva tjedna.

“LSE 2021 testirat će vještine naših zapovjednika u provedbi raznih pomorskih operacija na taktičkoj i strateškoj razini. Uključen je Korpus marinaca koji će pokazati sposobnosti naše flote za provedbu zajedničkih operacija kako na otvorenom oceanu tako i u obalnim vodama”, priopćilo je zapovjedništvo Šeste flote.

 

 
Komentari

komentar

You may also like