SAD: Povjerljivi dokumenti pronađeni u kući Mikea Pencea

Dokumenti označeni kao povjerljivi otkriveni su prošlog tjedna u domu bivšeg potpredsjednika SAD-a Mikea Pencea u Indiani, rekao je njegov odvjetnik, a prenosi DW.

“Čini se da su dodatni zapisi mali broj dokumenata s oznakom tajnosti koji su nenamjerno zapakirani u kutije i prevezeni u osobni dom bivšeg potpredsjednika na kraju prošle administracije”, rekao je odvjetnik Greg Jacob Nacionalnom arhivu u pismu prošlog tjedna. Dodao je da Pence “nije bio svjestan postojanja osjetljivih ili povjerljivih dokumenata u svojoj osobnoj rezidenciji” te da je “spreman i voljan u potpunosti surađivati ​​s Nacionalnim arhivom i svim odgovarajućim upitima”.

Kako su dokumenti otkriveni?

Nakon što su ranije ovog mjeseca u kući američkog predsjednika Joea Bidena pronađeni dokumenti s oznakama povjerljivosti, Pence je angažirao “vanjskog savjetnika” da pregleda dokumente pohranjene u njegovoj rezidenciji zbog “velikog opreza”, prema Jacobu.

Kada su otkriveni dokumenti koji se smatraju povjerljivima, odmah su zaključani u sef, dodao je. O otkriću je potom obaviješten Nacionalni arhiv, nakon čega je Federalni istražni ured (FBI) prikupio dosjee iz doma bivšeg potpredsjednika. Nacionalni arhiv je odgovoran za očuvanje i dokumentaciju vladinih i povijesnih zapisa SAD-a.

U Bidenovu domu pronađeno još šest povjerljivih dokumenata





 

Komentari

komentar





You may also like