SAD povukle prvi dio vojne tehnike iz Sirije

Sjedinjene Države počele su povlačiti vojnu tehniku iz Sirije sukladno odluci predsjednika Donalda Trumpa o povlačenju američkih vojnika zi te zemlje, izvjestio je u petak, 11. siječnja, CNN.

Sinoć su dijelovi vojne tehnike američke vojske transportirani iz Sirije, izjavio je za CNN izvor u administraciji Bijele kuće, ne navodeći kuda i na koji način je prvi dio teške vojne tehnike odvežen u nova mjesta dislokacije – zračnim ili kopnenim putom. Prebacivanje vojnog osoblja i tehnike preuzelo je Središnje zapovjedništvo američke vojske (CENTCOM) čija je zona odgovornosti šira regija Bliskog istoka.

Podsjećamo: 19. prosinca američki predsjednik Trump donio je odluku o povlačenju američke vojske iz Sirije. Ona je izazvala veliki šok u domaćoj i svjetskoj javnosti, političkim krugovima SAD-a i među američkim vojnim saveznicima i partnerima, jer se o njoj amerčki čelnik s nikim, osim najužim krugom svojih savjetnika nije konzultirao. Međutim, ta je odluka potpuno u skladu s njegovim predizbornim obećanjima. Procjenjuje se da u Siriji ima oko 2200 američkih vojnika. Geopolitika News posjeduje informacije da će glavnina američkih snaga i tehnike biti povučene u američke baze u zapadnom Iraku i Jordanu.

 

Komentari

komentar
0 komentara

loading...

You may also like