SAD pozvale Rusiju na Bidenovu inauguraciju

Sjedinjene Države uručile su Rusiji službeni poziv za inauguraciju predsjednika Joea Bidena, navode ruski mediji. Međutim, očito je kako Moskva u Washington s tim ciljem neće poslati nekoga od svojih visokih državnih dužnosnika, već će se sve svesti na razinu diplomatske misije, barem ako je suditi prema slijedećem priopćenju:

“Dobili smo pozivnicu. Planirano je da sudjeluje ruski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov”, izjavio je predstavnik ruske diplomatske misije za agenciju Interfax.

Podsjećamo: inauguracija novoizabranog američkog predsjednika Jooe Bidena održat će se 20. siječnja. U Washingtonu je već raspoređeno 6,2 tisuće pripadnika Nacionalne garde, a sljedeći će tjedan njihov broj doseći 10 tisuća, a na sam dan inauguracije može ih se razmjestiti još 5 tisuća. Svi su opremljeni oružjem i posebnom opremom. Iako je nacionalnim gardistima zabranjeno pojavljivanje na ulicama Washingtona s naoružanjem, oni pružaju potporu policiji u područjima komunikacija, logistike i sigurnosti.

Odluka o jačanju sigurnosnih mjera donesena je nakon nereda u Capitolu prošle srijede . U Washingtonu je uvedeno izvanredno stanje.

 

Komentari

komentar





You may also like