SAD: primljena prijetnja o napadu na Capitol, kao osveta za ubojstvo iranskog generala

Nekoliko kontrolora zračnog prometa u New Yorku primilo je audio-prijetnju audio-snimkom koja je glasila: „U srijedu (6. siječnja) letjet ćemo do Capitola. Suleimani će biti osvećen. “. O tome izvješćuje CBS News.

(Napomena: na brežuljku Capitol u Washingtonu smještena je zgrada američkog Kongresa).

Prijetnja, primljena u utorak, dolazi samo nekoliko dana nakon prve godišnjice atentata na zapovjednika iranskih specijalnih snaga Qods Islamske revolucionarne garde, generala Qasema Soleimanija, ubijenog u napadu drona američkog zrakoplovstva u međunarodnoj zračnoj luci u Bagdadu, 3. siječnja 2020. godine.

Nejasno je tko je ovu poruku izravno poslao preko zatvorenog radijskog kanala koji koriste kontrolori zračnog prometa u najvećoj američkoj metropoli. Iako FBI ne vjeruje da je upozorenje na napad ozbiljno, ipak je pokrenuta istraga o kršenju frekvencija civilnog zrakoplovstva, napominje CBS News.

Izvori tog medija također su kazali kako je u utorak, 5. siječnja, kontrolorima zračnog prometa poslana obavijest koja ih podsjeća kako svaku opasnost ili odstupanje putničkog zrakoplova od predviđene rute treba odmah prijaviti odgovarajućim vladinim službama.

Podsjećamo:g lasnogovornik Iranske revolucionarne garde Ramezan Sharif rekao je 3. siječnja da Teheran razmišlja kada i gdje da se osveti za ubojstvo Qasema Sobagdad, irakleimanija, čija je godišnjica pala u nedjelju. „Čin odmazde je neizbježan i provest će se u pravo vrijeme i na pravom mjestu”. Istodobno, general Sharif kazao je da Islamska Republika ne smatra nevjerojatnim da će Sjedinjene Države posljednjih dana boravka predsjednika Donalda Trumpa u Bijeloj kući “počiniti još jednu glupost protiv Irana”. “Osveta bi trebala imati maksimalan učinak na neprijatelja i dobiti maksimalnu potporu islamskog svijeta”, naglasio je.





 

 

 





Komentari

komentar

You may also like