SAD se povlači, kaže da je Ukrajina dobila samo dijelove aviona, a ne cijeli zrakoplov

“Pogriješio sam kada sam rekao da su dobili cijeli zrakoplov. Žao mi je zbog pogreške”, kazao je. Ned Price.

Pentagon je u srijedu odustao od komentara koji su ukazivali na to da su SAD i njihovi partneri Ukrajini isporučili cijele zrakoplove, rekavši da su davali samo dijelove, navodi u četvrtak turska agencija Anadolu.

Glasnogovornik američkog Ministarstva obrane John Kirby novinarima je izjavio da je, kada je govorio u utorak, bio pod dojmom da je ispunjena ponuda neimenovane zemlje da Ukrajini osigura zrakoplove s fiksnim krilima.

“Pogriješio sam kada sam rekao da su… dobili cijeli zrakoplov. Žao mi je zbog pogreške”, rekao je.

“Ipak, Ukrajinci su, koordinacijom i opskrbom Sjedinjenih Država, dobili dovoljno rezervnih dijelova i dodatne opreme tako da su u svojoj floti mogli staviti u pogon više zrakoplova s ​​fiksnim krilima nego prije dva do tri tjedna, “ dodao je Kirby.

Nije precizirao koliko je dodatnih zrakoplova uspjelo biti pušteno u pogon zbog napora koje koordinira SAD, ali je rekao da je to “priličan broj”.





Prošlog tjedna, američki predsjednik Joe Biden najavio je dodatnih 800 milijuna dolara sigurnosne pomoći Ukrajini usred upozorenja Zapada da se Rusija priprema za ofenzivu na istoku Ukrajine, navodi turski medij, uz tvrdnju da se, prema procjenama UN-a, u Ukrajini od početka ruskog rata, 24. veljače, broj poginulih civila popeo na 2.224, dok ih je 2.897 ozlijeđeno.

 

Komentari

komentar





You may also like