SAD stopirale pošiljku oružja prema Ukrajini uoči sastanka Biden-Putin?

Bijela kuća stopirala je slanje vojne pošiljke u vrijednosti od 100 milijuna dolara prema Ukrajini uoči sastanka ruskog i američkog predsjednika, piše Politico prema informacijama četiri neimenovana izvora.

Riječ je o sustavima zračne obrane kratkog dometa, protutenkovskom oružju i oružju za pješadiju. Amerika je ranije najavila poslati ovaj paket zbog gomilanja ruske vojske uz granicu s Ukrajinom.

Washington Post je također izvijestio o američkom zaustavljanju slanja dogovorenog paketa. Politico je ovu vijest objavio uz pomoć četiri izvora “dobro upoznata s temom”. Oba medija nemaju naviku pisati senzacionalističke i neprovjerene informacije. Ipak, glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki je komentirala navode iz Politico ovako: “Ideja da smo uskratili vojnu pomoć Ukrajini je glupost. Samo prošli tjedan smo pružili pomoć od 150 milijuna dolara, uključujući i pomoć u oružju.”

Osim toga, u objavi Bijele kuće piše da osiguravaju dodatna sredstva za slučaj da Rusija pređe “teritorijalne crvene linije”. Nadalje tvrde: “Pripremili smo hitna sredstva za slučaj daljnje ruske invazije na Ukrajinu.”- prenosi Independent.

Komentari

komentar





You may also like