SAD traže dokaze o ruskim snagama sigurnosti u Venezueli

Sjedinjene Države upoznate su s priopćenjima, da su „ruske snage sigurnosti“  raspoređene u Venezueli, pa sada američka vlada nastoji pronaći potvrde te informacije, izjavio je jučer zapovjednik Južnog zapovjedništva američke vojske admiral Craig Faller u obraćanju Odboru za vojna pitanja američkog Senata.

„Ja o tim stvarima nisam upoznat s detaljima, ali mi pozorno pratimo stanje. Vidjeli smo objave u medijima, o tome, da su ruske snage sigurnosti prebačene (u Venezuelu) i tražimo dokaze i proučavamo čime to sve može rezultirati“, izjavio je Faller.

Podsjećamo kako je 25. siječnja Reuters objavio da su u Venezuelu stigli vojnici iz ruske privatne vojske“Wagner“ s ciljem jačanje osiguranja predsjednika te zemlje Nicolasa Madura. Rusija je tu vijest odmah opovrgnula.

Admiral Craig Faller također je kazao, kako su u slučaju prijetnji američkim diplomatima i objektima u Venezueli, SAD spremne na njihovu zaštitu, što je također zadaća Južnog zapovjedništva američke vojske.

Naglašavamo kako je spomenuti admiral prije toga boravio u kolumbijskom gradu Cucuta, na granici s Venezuelom, što je jučer naglasilo i rusko Ministarstvo vanjskih poslova, aludirajući pri tom na američke pripreme za izvršenje vojne invazije na Venezuelu s ciljem rušenja Nicolasa Madura. Naime, s druge strane granice, na venezuelanskom teritoriju, nalazi se velika zračna luka Santo Domingo, na koju mogu sletjeti i najveći tipovi zrakoplova.

Rusko MVP: SAD su donijele odluku o vojnoj intervenciji u Venezueli





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like