U SAD-u ukinuli školske toalete za ‘transgendere’

Administracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa ukinula je ukaz bivšeg predsjednika Baracka Obame američkim državnim školama, o obvezi osiguravanja toaleta za „transgendere“, priopćeno je tamošnjeg iz Ministarstva pravosuđa.

„Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo obrazovanja ukinuli su danas upute … donesene 2015. i 2016. godine, za pristup objektima na temelju gender-identiteta, a ne biološkog spola“, navedeno je u današnjem priopćenju.

Administracija Baracka Obame izdala je direktivu za državne škole, sukladno kojoj su one bile dužne omogućiti učenicima-transgenderima odabrati toalete i svlačionice prema vlastitom opredjeljenju svog spolnog identiteta.

Jedanaest američkih saveznih država optužilo je Obaminu administraciju za pokušaj pretvorbe škola i njihovog osoblja u „laboratorije golemog socijalnog eksperimenta“. Tužba je bila podignuta na sudu u državi Texas. Spomenutih 11 država su: Texas, Alabama, Wisconsin, Tennessee, Arizona, Maine, Oklahoma, Louisiana, Utah, Georgia i Zapadna /West/Virginia.

Današnja odluka predstavlja veliki korak u borbi protiv nakaradne ideologije, koja se svima nameće kao obligatorna iako nema nikakve stvarne utemeljenosti u biologiji i znanosti uopće. Ne treba očekivati kako će sve ostati samo na ovoj odluci američkog Ministarstva pravosuđa. Jer administracija predsjednika Trumpa već najavljuje nove poteze koji se tiču prava LGBT i drugih zajednica, što samo potvrđuje kako američkom društvu predstoji, a zapravo je on već i u tijeku, pravi ideološki i svjetonazorski rat. U tom smislu iluzorno bi bilo neočekivati kako se on neće prenjeti i preko Atlantika, na prostore ni malo manje dekadentne Europske unije. Što li će samo na to reći Austrijanac/Austrijanka Conchita Wurst? Jer veliki je to psihološki teret: u koji toalet ući kada dođeš u SAD?

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like