SAD žele slomiti ruski vojno-industrijski kompleks

Sjedinjene Države i njihovi saveznici imaju puno više onog što mogu učiniti i učinit će kako bi kaznili Moskvu ako Rusija ne zaustavi svoju invaziju, rekao je Adeyemo u prošlotjednom intervjuu Reutersu, a objavljuje Business Standard.

Sjedinjene Države pojačavaju sankcije protiv Rusije kako bi lišile moskovski “ratni stroj” novca i komponenti potrebnih za održavanje invazije na Ukrajinu, ali će za obuzdavanje glavnog izvora financiranja, ruskog izvoza energije, trebati vremena, rekao je zamjenik američkog ministra financija Wally Adeyemo u četvrtak.

Američki državni službenik najavio je neposrednu zadaću Washingtona u odnosu na Moskvu.

Prema njegovim riječima, nakon uvođenja sankcija ruskom gospodarstvu i njegovim ključnim financijskim strukturama, treba se fokusirati na sankcijski pritisak na ruski vojno-industrijski kompleks.

“Sljedeća faza našeg rada bit će postupno onesposobljavanje ruskog vojnog stroja”, rekao je Adeyemo.

Pojasnio je da je za to potrebno stvoriti prepreke za rad vojno-industrijskog kompleksa Ruske Federacije, poremetiti njegove opskrbne lance. Govorimo i o ograničenjima u područjima vezanim uz obrambenu industriju, poput svemira ili elektronike.





Adeyemo je naglasio da američka administracija nastavlja koristiti sankcije i izvozna ograničenja kako bi Rusiji oduzela potrebna sredstva .

 

Komentari

komentar





You may also like